Veel vragen die bij ons binnenkomen hebben betrekking op onze ISF calibratie.
Een ISF calibratie haalt het maximale uit uw weergever, of dit nu een tv of een projector is, bij de calibratie worden alle facetten van het beeld doorgenomen om een zo goed mogelijke weergave te krijgen.
ITC Home Theater is het bedrijf met de meeste ervaring met de ISF calibraties op de Nederlandse markt en word ook veelvuldig ingezet door bedrijven en fabrikanten die het optimale uit hun weergave willen halen, natuurlijk doen we ook de calibraties voor particulieren. ITC Home Theater is al sinds 2001 zowel ISF als HAA en Sencore gecertificeerd en werkt met de beste kwaliteit analyzers om een zo perfect mogelijk beeld voor onze klanten neer te zetten, natuurlijk worden al onze analyzers jaarlijks nagekeken en getest op accurate werking.
Bij de ISF calibratie word niet alleen naar de zogenaamde user settings gekeken zoals contrast, helderheid, kleur etc. maar ook naar de gamma curve (het verloop van donker naar licht) en, indien mogelijk, het zogenaamde CMS systeem (Color Management System). Vooral dit laatste is bij veel van de laatste generatie tv’s en nagenoeg alle projectoren tegenwoordig aanwezig en ook een zeer belangrijk gedeelte van de uiteindelijke beeldkwaliteit.
Voor meer informatie over de ISF tours bezoek onze website https://www.hometheater.nl/site/isf-kalibraties/
Natuurlijk snappen we dat niet iedereen een ISF calibratie wil en kan laten uitvoeren, maar hoe krijg je nu zelf in ieder geval het toestel een beetje beter?
Welke mode ?
Op de meeste weergevers zitten bepaalde voorkeur modes, kies in de meeste gevallen voor de CINEMA of THX modes voor een goede start.
Settings ?
De volgende settings kunt u eigenlijk nagenoeg op alle toestellen uitvoeren (indien aanwezig).
Schakel alles met kreten als “automatisch”, “super”, “dynamisch” etc. uit.
Zet tevens opties als “noise reductie”, “licht aanpassingen” etc. uit.
Eigenlijk kun je standaard alle “extra” opties uit zetten.
Zet de scherpte van het toestel zo laag mogelijk, vaak is dit helemaal uit, maar bij sommige toestellen moet het iets hoger, een goede maatstaf is om een beeld met veel tekst op te zetten, liefst zwart op wit, en te kijken wanneer er GEEN witte randjes rond de tekst verschijnt. Dit zal in het begin even wennen zijn maar je krijgt er veel meer rust en klein detail voor terug.
Kies (indien aanwezig) de stand warm voor de kleur temperatuur, vaak is deze het dichts in de buurt van de ISF standaard D6500.
Wat zeer belangrijk is zijn de settings voor helderheid en contrast.
Deze 2 geven feitelijk de optie om het contrast bereik van het toestel te optimaliseren.
Nu zijn deze 2 settings niet zo maar even op het oog te doen zonder patronen.
Het beste is het volgende patroon even te downloaden en te gebruiken voor het instellen van contrast en helderheid.
Voor het afspelen kunt u het beste de speler gebruiken waar u normaal ook uw media vanaf bekijkt.
Als u dit allemaal gedaan heeft zult u zien dat het beeld van uw weergever waarschijnlijk een stuk beter is dan uit de doos, maar het is letterlijk nog niet het puntje van de ijsberg van wat we met een echte ISF calibratie kunnen doen. Wilt u dus echt het maximale uit uw weergever halen neem dan contact met ons op voor een ISF calibratie.